banner website 2021

Recensies

Van verschillende klanten krijg ik  regelmatig reacties op behandelingen. Heb je zelf ook een reactie?

Stuur mij dan een bericht, laat je recensie achter op mijn Facebookpagina of schrijf een recensie op mijn Google vermelding.

Ervaringen van klanten

Enkele jaren geleden heb ik mij tot Gerben gewend omdat ik een neurologische aandoening kreeg die veel pijn en spierproblemen veroorzaakt. Nu behandelt hij mij iedere maand en mijn klachten zijn aanzienlijk verminderd.

Vooral de bijzondere Emmett techniek waarvoor Gerben uitgebreide scholing heeft gevolgd, helpt mee om goede impulsen te geven in plaats van de -bij mij- verstoorde signalen vanuit het centraal zenuwstelsel.

Daarnaast neemt Gerben volop tijd om specifieke klachten te bespreken en om te evalueren. Ter ondersteuning geeft hij adviezen voor allerlei nuttige oefeningen.

Gerben denkt verder dan welke andere therapeut en handelt bijna intuïtief om precies datgene te doen waar mijn lichaam behoefte aan heeft.

Kortom, ik kan hem aan iedereen aanbevelen, ook als je nergens last van hebt, maar alleen een fantastische massage wilt ondergaan om lichaam en geest volledig te ontspannen !

Marleen (60) Purmerend 2020.

Hoi Gerben! Alles goed? Ik heb inmiddels een paar prachtige steunzolen en ik ben er eigenlijk heel blij mee; het loopt heerlijk en ik heb geen last meer gehad van mijn heup. Mijn oefeningen doe ik nog steeds trouw en ik zwem tegenwoordig 2 a 3 keer per week, waarbij ik ook nog oefeningen in het water doe. Op dit moment is het volgens mij dus niet nodig om een afspraak met je te maken, maar mocht ik in de toekomst toch weer last krijgen (hopelijk niet uiteraard..), dan zal ik je zeker appen. Groetjes Nicole Landsmeer 2019

Sporten is gezond, gezond sporten is beter.

Lekker bewegen in de buitenlucht: rondje rennen, bootcampen. Gewoon om je fit te voelen of je wilt soepele spieren hebben. Naar mate je ouder word gaat dat sporten bij sommigen met meer moeite of treden er zelfs ook blessures op. Bij mij was dit zeker het geval. Ik ben 52 en heb altijd wel gesport: krachttraining, volleybal, Jiu-Jitsu, bootcamps en elke week een paar kilometer gerend. Bij

blessures (volleybal > schouders/kuiten, Jiu-Jitsu > schouders/rug) altijd direct naar de fysio gegaan, deze hielp mij er met een paar bezoekjes altijd er zo weer vanaf.

Na de zoveelste blessure gaf mijn vrouw mij een telefoonnummer van een sport-masseur in de Zuid-Oost Beemster, Gerben Breed. Afspraak gemaakt en na het intake gesprek lag ik op tafel. Gerben voelde e.e.a. aan de geblesseerde kuitspier en constateerde dat er nogal wat knopen e.d. in het spierweefsel bevonden. Ook de overige spiergroepen werden door Gerben gecheckt/gemasseerd.

Slotconclusie was toch wel vervuiling (afvalstoffen) in de spieren. Na een simpele, gedegen uitleg hoe de spieren nu eigenlijk werken een vervolg-afspraak gemaakt en wat huiswerk mee: simpele ochtend-oefeningen om een bepaalde chemie op te starten in de spierweefsels en water gaan leren drinken i.p.v. cola of koffie op de nuchtere maag.  

Zoals gezegd, een week later zat ik weer op de bank bij Gerben. Hij vroeg hoe het die afgelopen week gegaan was en of ik mijn “huiswerk” had gedaan. Uiteraard zei ik, na jou uitleg is wel e.e.a. doorgekomen bij me. Eenmaal op tafel voelde Gerben direct lichtelijk verschil met de week ervoor. Alle spieren weer behandeld en toen … Hoe gaan we verder? Wat wil je verder?      

Ik wil me fit voelen, geen blessures meer, beetje afvallen, conditie verbeteren etc., enfin vervolg-afspraak gemaakt.

De week erop had Gerben een behandelplan voor me uitgewerkt waarin stond hoe hij de daarop volgende weken de spieren ging behandelen en wat ikzelf kon doen. Tevens gaf hij ook advies voor wat betreft conditie opbouwen van de spieren. Tijdens de massage voelde Gerben wederom verbetering van de spieren.

Na een aantal weken als boven, bood Gerben me een smoothie aan gemaakt van geperste sinaasappels, avocado en wat groenten. Hier had ik het nooit zo op maar evengoed proberen tijdens ons gesprekje over de afgelopen week (tenslotte hadden alle eerdere adviezen van  

Gerben ook goede resultaten). Bleek dat de smoothie onderdeel was van de volgende stap: voedingsplan. Dit voedingsplan had hij ook al uitgewerkt voor me. Tijdens de behandeling doorgebabbeld, met name over het bewust zijn van wat je eet (en hoeveel).

De vervolgafspraken waren de laatste tijd 1x in de 2 weken, in 2015 word dit 1x per maand.

Eind September 2014 had ik de eerste afspraak bij Gerben (Studio Buitenlust). Nu pakweg 3 maanden later, voel ik me fit, alle spieren zitten lekker los, heb geen blessures (of spierpijnen) meer gehad. Leuke bijkomstigheid is ook dat ik in Augustus 100 Kg woog en nu 93 Kg, terwijl ik nog gewoon de dingen eet die ik voorheen ook at. Echter van alle “slechte” dingen ietsje minder, zoals het voedingsplan van Gerben zegt.

Hans Eijking  De Rijp 2015