banner website 2021

Sporttherapie

Preventief en Klachtgericht word vanuit de anatomie en de fysiologie van het bewegen in deze behandeling onderzocht waar in de lichaamshouding disbalans zit en welke de prestaties van het bewegen tegen houden. Tijdens het bewegen(sporten) kan de belasting en de belastbaarheid uit verhouding raken waardoor blessures ontstaan. De oorzaak kan liggen in persoon gebonden factoren, omgeving gebonden factoren. Het is een wetenschap dat je  spieren  voor jou kunt laten werken waardoor deze meer voor jou bewegen kunnen betekenen. Een sport therapeutische behandeling is er op gericht de beweeglijkheid van de houdingsspieren en souplesse van bewegingsspieren te bevorderen. Om dit te realiseren word een gerichte training ingezet die past bij jou bewegen over de dag en bij de prestaties die jij voor ogen hebt. In jou dagelijks leven en/of in jou sport met aandacht voor voeding en verzorging. Tijdens de behandeling worden tevens stijve spieren gemasseerd, spierknopen weggewerkt en spanningen opgelost.

Sport therapie voorkomt blessures, helpt bij structurele fysieke aandoeningen als lage rug klachten en hernia, frozen shoulder, tennis arm, shin-split, runners Knee, hielspoor, problemen aan de achillespees, reuma en spierreuma, artrose , fybrimyologie en voorkomende spierpijnen.

Tijdens deze behandeling worden spiergroepen uitgebreid gemasseerd en spierknopen weg gewerkt. Gelet word op de souplesse en de conditie van de spieren op persoonlijk vlak. Vaak word in de praktijk de behandeling gecombineerd met moves vanuit de Emmett techniek.