banner website 2021

Profiel

Over mij

Sport en bewegen lopen als een rode draad door mijn leven. Al op jong leeftijd lied ik mijzelf keuren en testen om te weten welke mijn sportieve grenzen zouden zijn. Ik ontwikkelde mij op niveau in de paardensport, leerde bewegingen van mens en dier de combineren, conditioneren en uit te balanceren tot een geheel. Training, conditie en te bereiken niveau waren de trainingswaarden om mij op te richten. Daarnaast speelde individueel sporten bij mij een belangrijke rol. In de schaatssport leerde ik fysiek en conditioneel trainen op elkaar af te stemmen. De behoefte om te verdiepen naar hoe een lichaam ontwikkeld en ontwikkelen kan om een zekere conditie te behalen, prestatie te leveren en deze weten te behouden kwam later.

In de tussenliggende jaren hield ik mij bezig met facilitaire dienstverlening en voeding. Adequaat omgaan met mensen en mogelijkheden en onder tijdsdruk presteren leerde mij dat hard werken niet slecht voor je is.

Waar het steeds weer om gaat is dat inspanning afgewisseld word met ontspanning. Als je eenvoudig een spier aan trekt en dus laat werken moet deze daarna weer ontspannen om weer te herstellen. Wanneer dit niet gebeurt ontstaat er overbelasting met vermoeidheid en een scala aan klachten tot gevolg.

Met deze wetenschap ben ik mij gaan ontwikkelen vanuit de theorie van de sportmassage, als snel ontdekte ik dat ook het menselijke vlak waarbij aandacht is voor wie je bent, wat je doet en wat wilt doen een belangrijk gegeven is om tot te komen tot welk doel jij jezelf stelt in het leven. Verdieping op holistisch vlak was voor mij een logische stap. Bewegen vanuit jezelf, uit jouw energie met jouw mogelijkheden.  Sporttechnische benadering combineren met het energetische maakte mij nog leergieriger naar de elementen volgens de ayurvedische leer. Want hoe bijzonder is het te weten dat je zelf in staat bent jou levensprocessen te beïnvloeden. Men zegt wel; je bent wat je eet.

Emmett Ross leerde mij met zijn techniek nog beter te observeren. Wie ben jij, hoe beweeg jij en hoe sta jij op de grond. En hoe reageert jou lichaam daar op. Observeren is wel het belangrijkste onderdeel van wie ik ben. Het intrigeert mij te kunnen zien waar in jou systeem disbalans zit. Samen gaan we aan de slag met gerichte training, behandeling en advies naar  de voor jou beste positie. Zodat jij weer kunt doen wat jij wilt.